6 Jun 2016

CUBECRATE UNBOXING - MAY '16 (AND COUPON CODE FOR YOU TOO!)

assalamualaikum semua!

its been awhile hana tak post apaapa kat blog ni. hehe. been so busy plus malas yang berkati-kati. hiks. but since hari ini hanah off day, hanah nak share dekat awak awak readers semua (ada ke?! XD) my cubecrate box untuk bulan may dua ribu enam belas ini yang hana terima couple weeks ago (i know, its kind of late. hehe).

bagi yang tak tahu atau tak pernah dengar tentang cubecrate, baca ini dulu..



untuk dipendekkan cerita,  cubecrate ini satu lagi subscription service yang ada dekat malaysia ni. dan awak pun tahu kan hana loveeee subscription service. i mean, the good subscription service. hana mula langgan cubecrate box ni dari bulan april yang lalu, means ini kali kedua hana terima mysterious box ini. frankly speaking, i love my last month box but rasa macam biasa je yang ada dalam box ni. mungkin sebab pertama kali subscribe their service. huhu. btw,  wanna see what i got in apri box? look below.


what's inside my april box



untuk bulan may hana masih pilih one-off subscription macam bulan april dulu. don't know why hana memang tak suka terikat dengan apa apa komitmen. huahua . tak make sense langsung. bagi yang nak subcsribe 3 bulan atau pilih terus pakej setengah tahun, boleh refer harga yang cubecrate tawarkan :


affordable gila pakej-pakej cubecrate ni kan! :)

without further ado, jom lihat whats inside my cubecrate may box! 


seperti yang awak dapat lihat, ada tujuh item kesemuanya dalam cubecrate box kali ini. mari tengok satu persatu.



POMEGRENATE REJUVENATING FACIAL SCRUB with Essential Oils
by ALVEU



Pertama kali dengar brand Alveu ni. And terima je hana facial scrub ni terus hana search infos pasal produk ni. Surprisingly, ramai jugak yang suka dengan facial scrub ni. Its from delima, and as you know, delima memang popular dalam kalangan produk untuk kulit yang berjerawat. Huhu.

Since muka hanah ni sensitip dan mudah sangat naik jerawat dan mengelupas kalau tersilap pakai produk, this facial scrub mungkin sesuai untuk hanah. tahu je hanah tengah cari scrub muka yang tak terlalu kasar untuk kulit muka. hehe. lagi satu yang bestnya facial scrub ni baunya ya ampunnnnn. wangi bangat! tak percaya, awak bole cuba sndiri. boleh beli terus dekat website alveu.my .. dan harganya cuma rm18 sahaja! yaaaaas. xD


website : alveu.my
instagram : alveu.my

------------------------------------------------------


SERVICE VOUCHER by BEYOND BEAUTY SPA

satu-satunya item yang sangat mahal harganya tapi sayang tak dapat digunakan. haha. so excited bila dapat voucher treatment untuk wajah, badan plus dengan spa sekali tapi so so sad bila flip voucher, tengok beyond beauty spa takde langsung yang dekat dengan rumah hana. sobs.  




sumber gambar dari Beyond Beauty

ruginyaaaa. huhu. bagi sesiapa yang nak buat treatment boleh terjah terus ke pusat rawatan yang ada di LOT 10 Shopping Centre, Mid Valley City, The Scott Garden, Hartamas Shopping Centre, Tmn Tun Dr. Ismail, Subang Jaya dan Bandar Puteri. Nak raya ni, kenalah cantik cantik kan! XD



------------------------------------------


5 in 1 INTENSE BRIGHTENING TONER by WHITE FORMULA

at first hana terpandang brand item ni, hanah ingat its from Hada Labo. Seriusly, macam nak sama je kan. Huhu. Dalam may box ni, hanya 3ml trial pack size yang cubecrate bagi. hana tak tahu for retail berapa rm toner ni. awak boleh check fb White Formula atau terus pi ke Guardian pharmacy sebab brand ni dijual eksklusif dekat sana. oh, nak beli secara online dekat website MyCare pun boleh. :)



untuk makluman awak, White Formula ni produk dari Taiwan tau. Produk dari White Fomula juga banyak direkemen oleh Taiwan Beauty Expert seperti Kevin, Naruko, dan Liu Yan. Kompom awak tak kenal siapa depa kan?! Hihi. 

website : MYCARE MALAYSIA
facebook : MYCARE MALAYSIA

-------------------------------------------------


SUPER MOIST LOTION WITH HYALURONIC ACID by WHITE FORMULA

 Lagi satu produk dari White Formula. Losyen ni sangat sesuai untuk sesiapa yang mempunyai kulit kering. Kulit sensitif pon sesuai juga. Plus yang best lagi losyen ni tanpa wangian, tiada alkohol, dan takde pewarna tambahan. Receive dalam size mini 20ml, kalau full size 200ml retail for RM49.90 ya..



website : MYCARE MALAYSIA
facebook : MYCARE MALAYSIA


---------------------------------------------------------


BERRY LIP BALM by theSabun

o.m.g! i love received this cute lip balm in this month's box. well, lip balm merupakan satu keperluan dalam hidup hana tau. bibir hanah mudah kering disebabkan hanah kerja dalam tempat yang sangat low temperature. most of my lip balm tak tahan lama, lepas makan atau minum terus hilang lip balm tu and kadang kadang rasa lekit sangat bibir ni. harap berry lip balm dari thesabun ni lain dari yang lain. :)


i got in pinana berry flavor. sedap betul bau dan rasanya. dun wory girls.. its edible! so, jangan risau kalau termakan atau memang sengaja awak nak makan. hehehe

instagram : The Sabun Official
website : The Sabun (website unavailable for now)


-----------------------------------------------


CHOCOLATE BROWNIE by FOR GOODNESS CAKES KL

serius cakap, brownie ni sedap sangat! sangat lembut, cukup rasa, dan memang tak cukup kalau dapat makan kecik macam tu je. harap lepas ni for goodness cakes boleh jadi vendor cubecrate lagi dan bagi brownie yang lagi besar. huhu


but sedikit sedih la bila received cubecrate box ni dari abang posmen, brownie dah jadi rupa ni. sedikit pecah dan serpihan brownie terabur dalam kotak. mungkin abam posmen bawak ganas sangat kot. mungkin juga goodness cakes kl tak seal betul betul. btw, thumbs up sebab brownies ni sedap sangat. :)


-----------------------------------------------------------------


RAINBOWS & BUTTERFLIES

Nak bagi new born babies hadiah tapi tak tahu nak bagi apa dan tak ada masa nak pergi cari kat shopping mall? Jangan risau, meh hana nak share satu instashop yang menjual baby clothes dan handmade towels.

R&B ni specialise dalam baby gifts, setiap gifts dipack dalam kotak hadiah comel, membuatkan mak baby lagi excited kalau kawan kawan bagi baby gifts ni. 




tengok produk-produk dari rainbow & butterflies kat atas ni. kemain tau... comel plus nampak eksklusif je kan kan.. so awak apa tunggu lagi, cepat usha instashop rainbow and butterflies.. istimewa untuk fhwl readers semua, awak boleh dapatkan 20% diskaun dengan belian rm100 keatas produk rainbow and butterflies.. boleh save some money! just use the coupon code below ya!


RBxCC209
(offer ini sehingga 31 Disember 2016) 




thats all i got in this month's box. overall, hana bagi lima bintang untuk cubecrate. hehe. tak sabar nak tunggu box bulan enam pula. edisi raya mungkin? wink wink. untuk awak awak yang belum subscribe, bolehlah terjah laman web cubecrate  sekarang ya!




before i end this post, hana nak wish SALAM RAMADHAN to all muslim in malaysia. puasa jangan tak puasa taw! ;)

duuu~

No comments:

Post a Comment