12 Sep 2015

KIKKI K LARGE BE BRAVE TIME PLANNER REVIEW

hello there! akhirnya.. datang juga hari minggu kan? hee.
today, in this post hanah nak kongsi  not-so-review of my new kikki k planner!

hip hip hooray~ 
at last awak... my very first planner from kikki k. and you know macam mana excitednya hanah bila parcel tu sampai? okayh, tak payah korang bayangkan. >.<"




received it on thursday along with my ehem ehem dokibook planner. yeah i know.. i just can't.. huhu.. at first bila dah beli kikki k, i was like.. okayh hanah. please stop. sekali tak tahu lah setan gondol mana yang dah goda hanah suruh beli dokibook tu. huhu. if you see my instagram account, @fromfarawithlove .. korang mesti boleh tengok macam mana rupa planner yang telah menggoda hanah itu. hiks.

hahah order daripada kak tasya from @kawaiistationery4u .. kalau nak order kikki planner atau any other kikki k's stuffs.. boleh lah contact kat tasya iteww ya.. 

fyi, at first hanah pilih watermelon planner sebab masa hanah order tu, planner ni masih not in stock. lima enam kali jugak lah hanah fikir nak beli ke tak sebab, yeah.. planner tu comel tapi inserts dia.. Allah! too cute too handle. hahaaha.. macam tak kena jiwa hanah yang  rokes ni. hahaha. *rokes la sangat. >.<)

but thank God, pagi kak tasya nak close order tu.. i received email from kikki k.. diorang cakap planner ni dah dijual online. i was like, sepantas kilat contact kak tasya and cakap nak tukar, hahaha. sorry kak! 


pffftt! btw, sorry.. bad lightning. lagi cantik kalau tengok in person. huu.


lupa nak beritahu., this planner was rm231.. a lot cheaper than any other kikki k large size planner.
because of its material kot. this planner were made from nylon fabric. not leather.
so, dear self, please jangan bagi kotor. handle with care tau. huu.


what's inside.


back side of the planner.


tadaaaa~ :D




front pockets.




kan best kalau notepad ni design dia macam yang dalam watermelon planner. 
tak plain macam ni. hahah.



gorgeous gold rings! 
thank God, rings dia okay. takde terpeleot sana sini. huhu













monthly view
section


weekly view
section


addresses
section


birthdays and anniversaries
section


shops and restaurants
sections

disebabkan hanah ni jenis jarang keluar rumah *ehem* apatah lagi makan luar whatsoever, i will change this section dengan benda lain. 


to do section


expenses section.

the most important section for me. haha.
and i think outgoing will be more than income.
can't deny. XD


super big notepad at the back.


pen loop!
it would be perfect kalau letak pen dari be brave collection jugak kan?
ngeh.



selain planner tu, hanah order this adorable watercolor design adhesive note dari collection yang sama. rm46. yeah i know.. i know..
kalau mak tahu ni.. mesti kena bebek seminggu.

hahaha.


tapi tengoklaa..
macam mana tak terbeli. cantik kot!





cause this is my first time buying kikki k planner, nak tanya korang yang dah beli sebelum ni.. kertas planner tu memang nipis ya? huu.. selain tu, semua okayh.. tapi bila flip through pages, rasa sangat kenipisan kertas itu. 

itu sahaja untuk review hanah kali ini. opps! sebelum terlupa, hanah ada planner video juga yang hanah baru upload di youtube. jemput tengok video amatur ni.  heheh 




anything to ask? just drop your comment down below yaaa.
lebiu mucho mucho!






p/s : later will post review untuk dokibook planner pulak. brace yourself, girls. hiks.


3 comments:

  1. so pretty! in betwwen of the kikki and dokibook . cant choose, both too pretty~

    ReplyDelete
  2. yes, kertas kikki.k sangat nipis. berhati-hati dengan pilihan pen! enjoy your new planner. - muzie -

    ReplyDelete