17 Sep 2016

FUNKY! BOX UNBOXING - SEPTEMBER '16

assalamualaikum semua!

first of all, tak terlambat rasanya untuk hanah ucapkan SALAM AIDILADHA buat semua pembaca blog hanah ini. tak lupa juga SELAMAT HARI MALAYSIA kepada semua rakyat malaysia pada hari ini. happy ler tu sebab cuti lama. hiks.

bagi yang follow instagram hanah, mesti awak nampak hanah ada post gambar item funky! box untuk bulan september kan. sebenarnya dah beberapa hari jugalah hanah terima box bulan september tapi sekarang baru sempat nak share di blog. hiks.





dan (lagi) mesti  ada yang pelik cuz hari ni baru berapa hari bulan, takkan dah dapat box untuk bulan ni? well, bagi yang tak tahu, mulai september ini, funky! box akan mula hantar box-box diorang diawal bulan. bukan lagi dipenghujung setiap bulan ya. so, excited for early surprises! 😘

tema funky! box untuk bulan september ialah "PRETTY IN PINK". so brace yourself girls sebab kesemua item yang ada dalam box kali ini girly pinky winky belako! hehe. 😍


ATTENTION! maaf sebab kualiti gambar untuk post kali ini tak begitu memuaskan. tak tahu sama ada tangan ni yang shaky atau setting camera yang tak betul. baru perasan bila gambar dah transfer ke dalam laptop. and you know me, super malas nak ambil gambar semula. so harap awak semua redho sajalah ya. 🙈 



tengok kotak je pun dah excited. hiks.
tak tahu kenapa hanah suka sangat kotak funky! box ni. super high quality. reuse kotak untuk simpan barang-barang hanah. kotak ni besar okayh so macam macam benda boleh sumbat. hiks



*drumrollsss*


🌟


here's is the pamphlets showing you what's inside the box for this month.
feeling pink! 


artiz soap is the only vendor for this month. yang lain lain item dari funky! box sendiri ya


GRAPEFRUIT SCRUB
retail : RM25

one of favorite items in this month's box. dia punya bau memang boleh buat hilang stress. so refreshing okayh! bau anggur yang menusuk nusuk hidung. haha.


can't wait to use this.☺

FUNKY! BOX


--------------------------------------



HANDMADE NOTEBOOK
retail : RM25

notebook ni sangat comel! dengan warna pinknya, dengan polka dot nya, dengan tassel nya.. waduh! 


boleh guna untuk sketch something, buat jadi journal,  nak jadikan to-do-list book, nak guna untuk tulis unsent love letters pun boleh. hiks.


FUNKY! BOX


--------------------------------------


X STITCH MONOGRAM TAGS
retail : RM6

this watercolor theme tags ni awak boleh guna untuk untuk gantung di pouch ke,  handbag ke but for me since it were made from paper, hanah nak guna sebagai penanda buku. 


macam biasa, setiap bulan funky! box mesti bagi satu item yang ada huruf mula dari nama subcribers mereka, and for me, H for HANAH! 


FUNKY! BOX


--------------------------------------



POM POM THUMBTACKS
retail : RM9.60

at first, i thought it's a candy. bila buka je baru perasan ini adalah thumbtacks. hihi. seriusly cute pink pom pom thumbtacks ni kan!

FUNKY! BOX


--------------------------------------


soooory! gambar ni sangat blur. 😭

MASON JAR TAGS (set of 2)
retail : RM10


bagi yang nak bagi hadiah pada kawan boleh sertakan sekali tags yang colourful ni! i promise he/she will be more excited! hehe. 😉


FUNKY! BOX


--------------------------------------


WOODEN COASTERS (set of 2)
retail : RM15

waktu minum hanah pasti akan nampak  lebih glam kalau guna coasters warna pink ni. hehe.


FUNKY! BOX


--------------------------------------


CHINESE TAKE OUT BOX
retail : RM8

kalau awak take away chinese food, awak pasti akan dapat bekas makan macam ni. ideal kalau gunakan untuk simpan gula-gula dan letak atas meja kerja mestilah nampak funky kan!guna untuk letak hadiah buat kawan pun macam bagus juga. tak perlu pening pening cari kotak lain. 😉


FUNKY! BOX


--------------------------------------



MOTIVATIONAL PENCIL
retail : RM4.50 each

ogosh! pink pencil! dah lama cari pencil yang ada motivational quotes ni. selalu nampak planner addicts dari oversea tunjuk their local stores macam target tu ada jual pensil-pensil  ni. dekat sini susah nak cari. thank God, funky! box sertakan dalam box bulan ni. love ya!


pic kinda shaky tapi kalau awak boleh baca, dekat pensil hanah tertulis 'MAKE YOUR DREAMS HAPPEN

FUNKY! BOX


--------------------------------------



BUBBLE BARS
retail : RM28

funky! box tunjuk hint yang this item will be in this month's box. dan kalau hanah tak baca caption, hanah ingatkan ni adalah kek gulung. hahaha. tak sangka  this delicious looking thing ni adalah sabun. malu jak. 🙈 

kreatif lahai vendor kita seorang ni. kalau awak tengok instagram dia, macam macam jenis bentuk, warna sabun yang beliau buat. dan kalau tak silap hanah, vendor juga ada ambil custom made order! bagi yang tak tahu nak cari apa untuk dijadikan doorgift  dalam majlis awak, apa kata bagi  sabun comel-comel ni untuk tetamu. mesti diorang suka. more info boleh contact artiz soap ya! 💕


ARTIZ SOAP
📷 - @artizsoap


so total item yang ada dalam box bulan september adalah sembilan kesemuanya. bulan sembilan ada sembilan item. hmm maybe box bulan oktober ada sepuluh item kot. haha. bagi yang nak beli item yang ada dalam funky! box, awak boleh lah contact funky factory dan kalau nak order sabun cecomels, boleh tengok instagram artiz soap, vendor untuk bulan ini.


cuba awak hover gambar ini. :D

dannn untuk bulan oktober pula tema funky! box  adalah POLKA ME BABY! i bet all items akan penuh dengan corak polka dots! omg can't wait! 😍 bagi peminat polka dot, jangan lupa dapatkan box bulan depan di website funky factory ya. rm65 sahaja untuk sebulan. kalau pilih pakej bulan bulan lagi jimat! 





funky! box october theme! 😍

kalau nak lagi lagi jimat jangan lupa gunakan coupon code dibawah untuk dapatkan 10% diskaun. cepat! kod sah sehingga 31 september ini sahaja tau. masih sempat gunakan untuk subscribe october box. 


COUPON CODE
HELLOHANAH
valid till : 31st september 2016


sebelum terlupa, hanah ada record unboxing video juga, but masih belum sempat nak upload. nanti kalau dah upload hanah akan update post ini dan tepek videonya disini. dan kalau nak lagi senang, subcribe my youtube channel, nanti hanah akan upload disana dulu. hee. 🙈


updated : unboxing video uploaded!



till then,
chiao! 💋


No comments:

Post a Comment